Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ Ή ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ;


Από τον κ. Μπακογιάννη στον κ. Τσίπρα!!!

Ως Καρπενησιώτης ένιωσα συγκίνηση και περηφάνια διαβάζοντας την πρόσκληση και πρόκληση του δημάρχου μας προς τον κ. Τσίπρα, να επισκεφθεί το δήμο μας, με όλα τα έξοδα πληρωμένα ώστε να εμπεδώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τι εστί Ελλάδα», του παρελθόντος ή του μέλλοντος άραγε; Ήταν μια πρόσκληση που αμέσως έγινε αντικείμενο προβολής από τα μέσα επικοινωνίας, λες και ήταν συνεννοημένα. Θαυμάσια αντανακλαστικά.
Έχουμε δήμαρχο με φωνή, πυγμή και πανελλαδική εμβέλεια ο οποίος εγκαλεί και προκαλεί ολόκληρο αρχηγό του δεύτερου μεγαλυτέρου κόμματος της χώρας με τον αέρα του πετυχημένου και αδιαμφισβήτητου δημοτικού άρχοντα. Να λοιπόν που ο δήμος μας αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα συνέτισης για κάθε έναν που δεν ξέρει και ίσως θέλει να μάθει τι είναι η Ελλάδα.
Όμως ο Δήμαρχος μας είναι ως γνωστόν χαμηλών τόνων και εγνωσμένης μετριοφροσύνης, οπότε δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο της ενημέρωσης και εκπαίδευσης που θα προσέφερε στο κ. Τσίπρα αν αποδεχόταν την πρόσκληση. Μπορούμε όμως να βοηθήσουμε εμείς που γνωρίζουμε το «θαύμα» που έχει συντελεστεί και να περιγράψουμε ορισμένα έστω από αυτά που όφειλε να γνωρίζει ο άμοιρος κ. Τσίπρας.
Αρχικά ο κ. Τσίπρας θα ερχόταν σε επαφή με την περίφημη «ομάδα Δημάρχου» δηλαδή τους ειδικούς σύμβουλους που αποτελούν μια «καινοτομία» παντελώς άγνωστη στην Ελληνική πραγματικότητα. Είναι μια ομάδα που επιλέχθηκε με αυστηρά, αξιοκρατικά κριτήρια και επίπονη διαδικασία, χωρίς σκοπιμότητες, την οποία διαδικασία καλό θα είναι να εμπεδώσει ο κ. Τσίπρας για να στελεχώσει τη δική του κυβερνητική ομάδα όταν έρθει στην εξουσία. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, κάποιοι, προς θεού λίγοι, ονομάζουν την παραπάνω ομάδα, «μηχανισμό του δημάρχου» αλλά είναι οι γνωστοί ασεβείς απέναντι στις άγιες πολιτικές οικογένειες οι οποίες έχουν αναλάβει από πάππου προς πάππου να κυβερνούν εργολαβικά τη χώρα με τη δική μας βεβαίως συνδρομή.
Αφού λοιπόν γνωρίσει την «ομάδα» θα ενημερωθεί ότι η δημοτική αρχή στα τρία αυτά χρόνια κατάφερε να φέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να προγραμματίσει πολλά έργα. Πως; θα ρωτήσει ο ζαλισμένος και φυσικά εντυπωσιασμένος εν δυνάμει πρωθυπουργός, μα με τη συντονισμένη δράση της «ομάδας» και ένα μικρό μυστικό: το όνομα του δημάρχου, Μπακογιάννης!!! Αυτό το μικρό μυστικό, παραμερίζει δυσκολίες, διαδικασίες και ανούσιες προϋποθέσεις, όλες οι υπουργικές πόρτες ανοίγουν αυτομάτως, και όλες οι πιστώσεις διατίθενται αφειδώς. Όπως καλή ώρα αφειδώς μοιράζονταν από τη μητέρα θέσεις στο δημόσιο πριν μερικά χρόνια και όπως μοιράζονται τώρα αφειδώς διαθεσιμότητες από το θείο, κακή ώρα. Ο δήμος μας είναι το εργαστήριο της επόμενης μέρας, προετοιμάζει τη διαδοχή και την επιβίωση του παραπαίοντος πολιτικού συστήματος χτίζοντας τον τόσο αναγκαίο μύθο του «πετυχημένου», άφθαρτου και αμόλυντου από το ζοφερό παρελθόν νέου πολιτικού. Πρόκειται για το χάπι της …. προηγούμενης μέρας που σε κάνει να ξεχνάς δυσάρεστες καταστάσεις και πρόσωπα του παρελθόντος, αντίστοιχου εκείνου της επόμενης μέρας που προφυλάσσει από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.
Στη συνέχεια για μια ολόκληρη ημέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φιλοξενούνταν στο γραφείο του δημάρχου και θα παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς μαθήματα επαφής με τον πολίτη και επίλυσης προβλημάτων με τη γνωστή οικογενειακή μέθοδο: μου χρωστάς δε σου χρωστάω και το επίσης πανελληνίως γνωστό χαμόγελο. Βασικός στόχος του μαθήματος θα ήταν: Για το πιο απλό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια υπηρεσία, δείξε πως επιλαμβάνεσαι αυτοπροσώπως, δημιουργείς υποχρέωση και κερδίζεις ένα ακόμα ψηφοφόρο, μένει να του το υπενθυμίσεις την κατάλληλη εποχή.
Τέλος ο κ. Τσίπρας τις μέρες της παραμονής του θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την παραδοσιακή μας κουζίνα συγκρίνοντάς τη με τις τετριμμένες γεύσεις της πρωτεύουσας και να μοιραστεί την εμπειρία του δημάρχου μας ο οποίος υπέστη γαστριμαργική πανωλεθρία από τα ελικοπτερωειδώς μεταφερθέντα εξ Αθηνών εδέσματα κατά τη γαμήλια του δεξίωση, πριν προσχωρήσει άνευ όρων στην αγκάλη της τοπικής μαγειρικής.
Θα είναι μια ουσιαστική εκπαιδευτική εκδρομή για τον κ. Τσίπρα η αποδοχή της πρόσκλησης του δημάρχου μας, θα κατανοήσει πως μπορεί ένα ολόκληρο σύστημα να συνεργάζεται τόσο αποτελεσματικά για την επιβίωσή του, κάτι που κάνει με εξαιρετική επιτυχία τόσα χρόνια. Η δική μας ελπίδα, αν τελικά μας τιμήσει ο κ. Τσίπρας περιορίζεται στο να εφαρμόσει αυτά που θα μάθει εδώ για την επιβίωση της χώρας και όχι τη ,,,,δική του.

Καραγιαννόπουλος Θανάσης
Δημοτικός σύμβουλος του «πρότυπου» Δήμου Καρπενησίου
 (με προβλήματα δυσκαμψίας μέσης και συνείδησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου