Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΝΕΡΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ


Καθυστέρηση 32 μηνών!!!

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου (6/8/2013), η δημοτική αρχή, μετά από αίτηση τροποποίησης του συμφωνητικού ώστε να παραχωρηθεί η χρήση ύδατος της πηγής «πέρα Κεφαλόβρυσο» της τοπικής κοινότητας Αγ. Τριάδας, πρότεινε την αποδέσμευση του δήμου από την υπάρχουσα «σύμβαση μίσθωσης» κρίνοντάς την άκυρη.
Έχει όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης αφ’ ότου ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή.
Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δ.Σ την 1η Αυγούστου 2012 που πραγματοποιήθηκε στην Αγ. Τριάδα μετά από συνεχείς ερωτήσεις και παροτρύνσεις της αντιπολίτευσης από την αρχή της θητείας.
Ένα σοβαρό θέμα που θα έπρεπε για τη δημοτική αρχή να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες αφέθηκε για είκοσι μήνες με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Στη συνεδρίαση την 1/8/2012 η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κατέθεσε την παρακάτω πρόταση:
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια νέα αρχή ώστε οι πηγές της Αγ. Τριάδας να είναι η ελπίδα για ανάπτυξη. Αν η δημοτική αρχή πιστεύει ότι με τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων της πηγής από τον νυν ιδιοκτήτη σε άλλη εταιρεία είναι νέο ξεκίνημα που θα φέρει ανάπτυξη έχει την πλειοψηφία και μπορεί να προχωρήσει. Εμείς όμως θεωρούμε ότι η νέα αρχή πρέπει να γίνει με καταγγελία της σύμβασης αφού δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα και μετά να γίνει νέα ισχυρή σύμβαση που να προστατεύει τα συμφέροντα του δήμου και της τοπικής κοινότητας. Να γίνει διαγωνισμός όπου να μπορεί να συμμετέχει οποιαδήποτε υγιής επιχείρηση.»
Δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν αποδέχθηκε την άποψή μας στη συνεδρίαση εκείνη και αποδέχθηκε τη μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης των μισθωτών της πηγής. Χρειάστηκε να περάσει άλλος ένας χρόνος, δηλαδή 2,5 χρόνια από τη στιγμή που ανέλαβε το δήμο για να πεισθεί ότι η αρχική σύμβαση ήταν ουσιαστικά άκυρη και να προχωρήσει μονομερώς στη λύση της.
Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή δεν χειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα στερώντας από το δήμο τη δυνατότητα αξιοποίησης της πηγής. Ελπίζουμε ότι τώρα ο δήμος θα κινηθεί γρήγορα ώστε να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον και δραστηριότητα. Από την πλευρά μας και στα όρια των αρμοδιοτήτων μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου