Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ – ΣΠΑΤΑΛΕΣ – ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΠΟΛΗΣ



Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ στις 6/8/2013, θέσαμε με ερώτησή μας το πρόβλημα που δημιουργείται με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν μετά τα έργα ανάπλασης στο κέντρο της πόλης.
Συγκεκριμένα ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός αποκόπτει τη δυτική είσοδο της πόλης ενώ οι επισκέπτες του χιονοδρομικού δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο.
Προτείναμε στη δημοτική αρχή να ξανασκεφτεί τις κυκλοφοριακέ ρυθμίσεις και ενδεχομένως να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις τώρα που δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και μπορούν να γίνουν οι ανάλογες τεχνικές προσαρμογές. Έχουν ακουστεί διάφορες προτάσεις που ίσως δώσουν λύση χωρίς να αλλοιώσουν τη φιλοσοφία της ανάπλασης.
Επιπλέον καταθέσαμε στο ίδιο συμβούλιο τη διαφωνία μας για το κόστος της συναυλίας που δόθηκε στην πλατεία (Ρέμος), 30.000€!!! τη στιγμή που οι πολίτες υποφέρουν οικονομικά, ενώ ο ίδιος δήμος περιορίζει τον αριθμό των προσλαμβανόμενων με δίμηνες συμβάσεις.
Φοβούμαστε ότι η δημοτική αρχή για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους ακολουθεί τη ρωμαϊκή συνταγή προσφέροντας «άρτον και θεάματα».
Άλλωστε η ίδια δημοτική αρχή πληρώνει για μια ραδιοφωνική διαφήμιση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό 9.700€!!! ενώ παράλληλα απαλλάσσει από το κόστος οικογενειακού τάφου πολιτική οικογένεια με τη δικαιολογία απόδοσης τιμής σε πρόγονο, λες και η τιμή πρέπει να έχει οικονομικό αντίτιμο.
Τέλος, επισημάναμε την κάκιστη εικόνα της πόλης, σπασμένα και πεταμένα κολωνάκια, κάδοι σκουπιδιών γεμάτοι με σπασμένα καπάκια, σκάλες χορταριασμένες με σπασμένα σκαλοπάτια, φρεάτια γεμάτα χώματα, «χειρόγραφες πινακίδες» με χαρτί Α4 κατευθύνουν τους οδηγούς.
Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν ασχολείται με τα απλά και καθημερινά.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου