Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΕ «ΝΕΡΑΪΔΑ» ΚΑΙ «ΠΑΡΚΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ»


Στην 4η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στις 20/2/2013 συζητήθηκε η μελέτη «Διαμόρφωση-ανάπλαση δυτικής εισόδου πόλης Καρπενησίου». Καταθέσαμε όπως σε κάθε θέμα τις προτάσεις, τις θέσεις και τις παρατηρήσεις μας. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό δημοσιοποιούμε την τοποθέτησή μας στο Δ.Σ.
Συγκεκριμένα για το «Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων», στο «Βασίλη Ρέμα», θέσαμε μετά επιτάσεως ότι πρέπει να ερευνηθεί το υπέδαφος. Τα δύο ρέματα που συγκλίνουν στο Πάρκο, εδώ και πολλά χρόνια έχουν μπαζωθεί με φερτά υλικά, υλικά οικοδομών, μπάζα, με αποτέλεσμα η στατικότητα των εδαφών να μην είναι καλή. Έτσι, αν η παροχέτευση των ομβρίων σε κάποια μεγάλη κακοκαιρία δεν έχει δίοδο (φράξιμο ή σπάσιμο του υπόγειου αγωγού ομβρίων) θα έχουμε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα και το έργο θα βρεθεί στον «αέρα».
Θα μπορούσε απ’ το έργο της «Νεράιδας» να εξοικονομηθούν χρήματα ώστε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και να μην έχουν στο μέλλον δυσάρεστες συνέπειες. Δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τα έργα στην επιφάνεια αλλά και τι προβλήματα μπορεί το υπέδαφος να δημιουργήσει σε λίγα χρόνια.
Στο «Πάρκο Αποδήμων» αλλά και στη «Νεράιδα» θα πρέπει να προβλεφθούν τουαλέτες κατασκευή μικρής κλίμακας που πιθανόν να μπορούσαν να κατασκευαστούν με τον νέο Γ.Ο.Κ. για προσωρινές ή κατά παρέκκλιση κατασκευές. Στην ίδια κατηγορία πρέπει να διερευνηθεί η κατασκευή και στις δύο περιοχές μικρού κιοσκιού για διάφορες χρήσεις.
Στη «Νεράιδα» γίνεται επέκταση του οδοστρώματος από την πλευρά της οδού Π. Μπακογιάννη προς το χείμαρρο για τη δημιουργία 13 θέσεων παρκαρίσματος. Το κόστος ανά θέση παρκαρίσματος είναι πολύ μεγάλο και οι θέσεις λίγες. Έτσι μπορεί να γίνει μια άλλη διευθέτηση και μια πιο «ελαφριά» παρέμβαση για τις θέσεις πάρκινγκ και από την εξοικονόμηση χρημάτων να γίνουν άλλα έργα στην ίδια περιοχή (π.χ. διασφάλιση του υπεδάφους στο «Πάρκο Αποδήμων», κ.λ.π.).
Παρατηρήσαμε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στις διαβάσεις πεζών στη «Νεράιδα» και στο Ιστορικό Μουσείο στο πρώην Δασαρχείο.
Θεωρούμε ότι η φύτευση γκαζόν που προβλέπεται, πλην των άλλων μειονεκτημάτων, δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή μας.
Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο τα υλικά της ανάπλασης πρέπει να είναι της περιοχής μας ή τουλάχιστον Ελληνικά και όχι εισαγωγής π.χ. να γεμίσουμε γρανίτες Κίνας.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου, όπως και για την ανάπλαση στο κέντρο της πόλης, καταθέτει τις προτάσεις της και απομένει στη δημοτική αρχή να τις αξιολογήσει και να τις ενσωματώσει στις μελέτες και αύριο στην εφαρμογή τους. Με αυτό τον τρόπο θα προλαμβάνει τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν όπως στη μονοδρόμηση από Νομαρχία στον ΟΤΕ που έγκαιρα είχαμε επισημάνει τις παρενέργειες.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου