Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΕΣΠΟΤΑ-ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ


Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Καρπενησίου (20/02/2013) θέσαμε τα εξής θέματα στη δημοτική αρχή.
·        Κατ’ αρχήν επισημάναμε για πολλοστή φορά το θέμα των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Καρπενησίου. Η δημοτική αρχή καθυστέρησε αδικαιολόγητα με αποτέλεσμα αρκετοί συμπολίτες μας να δαγκωθούν από αδέσποτα σκυλιά και να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Από την άλλη στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές φιλόζωων επισκεπτών που μιλούν για την κακή κατάσταση των αδέσποτων ζώων, τις φόλες κ.λ.π. και δυσφημούν την περιοχή μας. Η ευθύνη για όλη την κατάσταση σύμφωνα με το νόμο είναι του δήμου και πρέπει να την αναλάβει έστω και τώρα.
·        Ρωτήσαμε για το «γραφείο εύρεσης εργασίας και ενημέρωσης ανέργων δημοτών» που είχε ψηφίσει το Δ.Σ. πριν ένα χρόνο. Τι ενέργειες έχουν γίνει, τι αποτελέσματα υπήρχαν, αν συνεδρίασε η συσταθείσα επιτροπή, τι κατευθύνσεις σκέφτονται για το μέλλον. Αναμένουμε απάντηση.
Εμείς είχαμε διαφωνήσει με τη σύσταση αυτού του γραφείου γιατί εκτός των άλλων θα ενίσχυε τις πελατειακές σχέσεις στις οποίες ο δήμος έχει ιδιαίτερες επιδόσεις.
·        Για πολλοστή φορά ρωτήσαμε τι ενέργειες έχει κάνει ο δήμαρχος που είχε εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ. εδώ και πάρα πολύ καιρό να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για τις καταπατήσεις δημοτικών και δημόσιων χώρων και της περιφρούρησης ων συμφερόντων του δήμου. Απάντηση καμία.
·        Σχετικά με το θέμα, που τέθηκε ξανά, για τη μεροληπτική ανάθεση προμηθειών υδραυλικών και την απάντηση του αντιδημάρχου ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή τα ίδια έκανε. Η θέση μας είναι ότι η μεθοδολογία των διοικούντων του δήμου τα τελευταία χρόνια (νυν και προηγούμενη δημοτική αρχή) είναι ίδια με «κλείσιμο το μάτι» στους υμέτερους. Όμως ο πολίτης και η οικονομία της πόλης που στενάζει δεν πρέπει να ανεχθεί άλλο αυτές τις συμπεριφορές που μας οδήγησαν στην κατάρρευση της οικονομίας και της κοινωνίας.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου