Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Χρειάζεται σύγκρουση με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις


Η νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε την 1-1-2011 το νέο διευρυμένο δήμο Καρπενησίου έχει φέρει μερικά νέα ήθη στη διοίκηση του δήμου αλλά δυστυχώς ακολουθεί τις παθογένειες της παλιάς κακής δοκιμασμένης συνταγής των «δικών μας παιδιών».
Η παλιά δημοτική αρχή είχε στο δήμο 12 χρόνια και πολλά πράγματα ήταν σε τέλμα λόγω έλλειψης νέων προσώπων αλλά και από την αλαζονεία της πολύχρονης εξουσίας και ο πολίτης ζήτησε με την ψήφο του αλλαγή και όχι μια περίπου από τα ίδια.
Στα θετικά των 100 ημερών διακυβέρνησης έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ο δήμαρχος βρίσκεται στο δημαρχείο πρωί-πρωί δίνοντας το παράδειγμα για εργασία σε αιρετούς και σε υπαλλήλους του δήμου, είναι μεθοδικός, και από τις προτάσεις και θέσεις της αντιπολίτευσης επιλέγει κάποιες και τις υλοποιεί.
Έτσι, παλιότερες και νέες προτάσεις του συνδυασμού μας που κατατέθηκαν είτε εγγράφως, είτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε υπήρχαν στα προεκλογικά μας φυλλάδια ο νέος δήμαρχος τις αξιοποίησε π.χ. να μη μένουν σε απλούς λογαριασμούς και λιμνάζουν τα χρήματα του δήμου (χρηματικά διαθέσιμα), κοινωνικό παντοπωλείο, ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, κάλυψη του Κλαρωτού για θέσεις πάρκινγκ.
Στα θετικά προσμετράται το ότι προσέφερε στις σχολικές επιτροπές και στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος μια από τις θέσεις της πλειοψηφίας στη μείζονα αντιπολίτευση. Όμως στη ΔΕΥΑΚ, στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος τοποθέτησε «δικούς» του για εξόφληση υποχρεώσεων ακολουθώντας το παράδειγμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Βέβαια η λογική αυτούς είχα αυτούς έβαλα δε μας βρίσκει σύμφωνους.
Ένα άλλο σημείο προσοχής είναι ότι για τους ειδικούς συμβούλους, που ενώ είχαν προεπιλεγεί και είχαν αρχίσει να εργάζονται στο δημαρχείο, βγήκε ανακοίνωση για κατάθεση βιογραφικών για την επιλογή αυτών των συμβούλων. Αυτό είναι εμπαιγμός και ο πολίτης το αντιλαμβάνεται. Θα ήταν πιο τίμιο να πει, εγώ αυτούς επέλεξα. Το κόστος αυτών των συμβούλων είναι 235.000 ευρώ ετησίως. Εμείς αναμένουμε να φέρουν κονδύλια και πρόγραμμα πέρα από αυτά που θα έρχονται ούτως ή άλλως.
Επίσης αναμένουμε τον πακτωλό χρημάτων που απεικονίζονται στο προεκλογικό του πρόγραμμα, να εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου, όπως περιμένουμε και την ισονομία.
Η νέα δημοτική αρχή, δηλαδή ο δήμαρχος πρέπει να συγκρουστεί με κατεστημένες και αναχρονιστικές λογικές και συγκεκριμένα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν μέσα στον ίδιο του το συνδυασμό. Θα τολμήσει; ή θα θελήσει να κάνει τη θητεία του και να αποχωρήσει από την περιοχή έχοντας έτοιμο το «στρατό» του; Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται σύγκρουση με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις της κοινωνίας μας και όπου τολμήσει να συγκρουστεί θα τον στηρίξουμε, όμως όπου θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα σε συμφέροντα, σε ξεπερασμένες λογικές και το γενικό καλό θα μας βρει αντίθετους και θα αντιπολιτευτούμε δυναμικά όπως κάναμε και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου