Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Οι εντιμότατοι τζαμπατζήδες φίλοι, ακόμα ευδοκιμούν!!!


                                                    Του Θανάση Καραγιαννόπουλου
Μαθηματικός – Δημοτικός σύμβουλος δήμου Καρπενησίου


Εν μέσω εορτών, Λιαπιάδας, αμαρτωλού δανείου της «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ» Α.Ε και συνεντεύξεων «αυτών που ξέρουν», διέφυγε ίσως της προσοχής μας ένα σημαντικό θέμα που αποκαλύπτει πως η νοοτροπία και η πρακτική του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στην επαιτεία και τους πολίτες στην οικονομική καταστροφή είναι παρούσες και μεταλαμπαδεύτηκαν επιτυχώς στους επιγόνους και τους κληρονόμους.
Ανάμεσα στις διασημότητες που επέλεξαν τον όμορφο τόπο μας για τις γιορτές ήταν και ο υπουργός ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης. Έτσι την πρωτοχρονιά πέρασε ένα διήμερο στο Καρπενήσι ατενίζοντας από τα ψηλά βουνά την ανάπτυξη που έχει δρομολογήσει και ίσως αχνοφαίνεται από εδώ.
Όμως περιέργως η δημοτική μας αρχή αποφάσισε να καλύψει τα έξοδα διαμονής του υψηλού επισκέπτη και φίλου του δημάρχου μας, από τον κωδικό που χρησιμοποιείται για την προώθηση του τουρισμού και την προβολή του δήμου!!!. Έτσι στις 30.12 με επίσημο έγγραφο αναλάμβανε αυτή την «υποχρέωση» και για να μπορεί να εξοφλήσει έκανε την απαιτούμενη ανάρτηση στην «διαύγεια»  μερικές μέρες αργότερα. Πίστευε ίσως ο κ. Μπακογιάννης ότι δεν θα γίνει αντιληπτό το γεγονός, βοηθούντος του εορταστικού  κλίματος ή και της θλίψης που προκάλεσε στον τοπικό πληθυσμό η αδυναμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του πολυτελούς αυτοκινήτου από τον κ. Λιάπη.
Δυστυχώς η ανάρτηση έγινε αντιληπτή και μάλιστα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα τοπικής εφημερίδας  προκαλώντας κάποιες πρώτες συζητήσεις. Αμέσως η δημοτική μας αρχή επιβεβαιώνοντας τα άριστα αντανακλαστικά της, υπηρετώντας την διαφάνεια, προχώρησε σε απόσυρση της ανάρτησης από την «διαύγεια» και το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι σχεδόν ταυτόχρονα αποσύρθηκε και η δημοσίευση από την  ιστοσελίδα της εφημερίδας, λες και υπάρχει on line σύνδεση της με τον δήμο. Όμως το γεγονός έγινε αντιληπτό από άλλες ιστοσελίδες που δεν έχουν όπως φαίνεται τόσο καλή επικοινωνία με το δήμο Καρπενησίου και άρχισαν να θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που στενοχωρούν τον φιλόδοξο δήμαρχο μας, σε μια εποχή που πρέπει να αποφασίσει αν θα κάνει το επόμενο βήμα στον πολιτικό του προγραμματισμό προς την περιφέρεια ή όχι.
Είναι προφανή τα ερωτήματα που εγείρονται όπως προφανείς είναι και οι διαπιστώσεις για κάποιον που δεν αποτελεί κολαούζο και μόνιμο χειροκροτητή της «άγιας»  πολιτικής οικογένειας της οποίας έχουμε αναλάβει να προπονούμε τα μέλη της στο πολιτικό στίβο.
 Ποια σχέση έχει η ιδιωτική επίσκεψη του υπουργού με την προβολή του τόπου και την τουριστική ανάπτυξη; Γιατί πρέπει να του πληρώσουμε την διαμονή; Πως ανέχεται αυτός ο πολιτικός της νέας γενιάς να χρεώσει το δήμο με σχεδόν το κατώτατο μισθό που έχει επιφυλάξει για τον ανώνυμο πολίτη ψηφίζοντας κατά συρροή μνημόνια και περικοπές;
Ο κ. Μπακογιάννης γιατί προχώρησε σε αυτή τη χειρονομία; Θεώρησε ότι έπρεπε να γλυκάνει τον κ. υπουργό; Γιατί; Θα μπορούσε να του κάνει ως φίλος το τραπέζι, απαλλάσσοντας το δήμο από το κόστος και δίνοντας το μήνυμα ότι η νοοτροπία άλλαξε. Δεν το επέλεξε απλώς αναγκάστηκε να υποχωρήσει για να προστατευτεί
Όμως μέγα θέμα είναι η στάση της τοπικής εφημερίδας η οποία αντί να διερευνήσει και να προβάλει το θέμα, συντονίστηκε με εκπληκτική χρονική συνάφεια με τη δημοτική αρχή και περιέργως δεν έκανε ουδεμία αναφορά στο επόμενο φύλλο της. Σύμπτωση η βελούδινη μεταχείριση; Όποια απάντηση και αν δοθεί πρόκειται για  θρίαμβο της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης τοπικής δημοσιογραφίας!
Και για να ευθυμήσουμε λίγο η εξήγηση που δόθηκε από τη δημοτική αρχή ήταν ότι ο κ. Δήμαρχος είχε αποφασίσει να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα του κ. υπουργού αλλά το γραφείο του, δηλαδή η περίφημη ομάδα των «ειδικών» συμβούλων, δεν κατάλαβε και προχώρησε την διαδικασία! Δεν είναι εκπληκτική εξήγηση; Δεν σας θυμίζει λίγο Λιάπη και φόρτιση μπαταρίας;
Τελικά τίποτα δεν άλλαξε μετά από τόσα χρόνια λιτότητας, ανέχειας και πιθανής χρεοκοπίας στα σαλόνια της πολιτικής μας ηγεσίας. Αλληλοεξυπηρετήσεις και επικοινωνιακές παπαρολογίες που ευδοκιμούν με την αμέριστη βοήθεια της στρατευμένης δημοσιογραφίας. Προς τι η έκπληξη από τις όποιες αποκαλύψεις; Έτσι λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί το σύστημα με αμοιβαίες παροχές, επισφαλή δάνεια, κρουαζιέρες χλιδάτες και πολυτέλειες πληρωμένες με κρατικό χρήμα. Οι εντιμότατοι τζαμπατζήδες φίλοι και κολλητοί ακόμα ευδοκιμούν και σε κάθε ευκαιρία χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα χτίζοντας τη νέα γενιά του τόσο φθαρμένου, υποτελούς πολιτικού συστήματος προβάλλοντας μια περισσότερο λάιτ εκδοχή για τους ανέκαθεν πρόθυμους.
 Και μείς περήφανοι έξυπνοι και προπαντός σοφοί, αφού συνεχίσουμε να ανησυχούμε μήπως μας εγκαταλείψει ο πρίγκιπας και στερηθούμε των μοναδικών υπηρεσιών του, θα σπεύδουμε σε αεροδρόμια και σταθμούς για να αποχαιρετήσουμε τα μορφωμένα και ικανά, πλην όμως άνεργα παιδιά μας που παίρνουν το  δρόμο για τη μετανάστευση μιας και δεν έχουμε την δυνατότητα να τα διορίσουμε σε κάποια πρεσβεία του εξωτερικού για να αποκτήσουν τις εμπειρίες και τις ικανότητες του δημάρχου μας.
  Μήπως ήρθε η ώρα να ξανακοιτάξουμε στο λεξικό την ετυμολογία της λέξης ραγιάς ρίχνοντας και μερικές κλεφτές ματιές στο καθρέπτη μας;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου