Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014: Το μικρότερο των τελευταίων ετών

Στη 15η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου (16/10/2013) μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2014.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου τα προηγούμενα χρόνια ζητούσε το συγκεκριμένο θέμα να συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση που θα αφορούσε στη φιλοσοφία και στους στόχους του Τεχνικού Προγράμματος. Όμως σε ένα τεχνικό πρόγραμμα ελάχιστων σελίδων, το μικρότερο των τελευταίων 15 χρόνων, που δεν επιδέχεται καμία κριτική, τι άραγε να ζητήσει μια δημοτική ομάδα;
Εδώ οδηγήθηκε η χώρα από το πολιτικό προσωπικό της και από αυτούς που το στηρίζουν, παρ’ όλες τις κορόνες τους ότι τάχα αντιλαμβάνονται τη φτώχεια του πολίτη.
Για το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν κάποιες παρατηρήσεις.
Η διαβούλευση που κάνει η δημοτική αρχή είναι άνευ ουσίας, χωρίς η επιτροπή να έχει κάνει ένα προσχέδιο του προτεινόμενου τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού και γίνεται μόνο γιατί το απαιτεί ο νόμος.
Πάντα πιστεύαμε και το ζητούσαμε μετά επιτάσεως ότι ο δήμος πρέπει να στηρίζεται σε τακτικά έσοδα και όχι μόνο στις επιχορηγήσεις του κράτους. Σήμερα που δεν υπάρχουν χρήματα από το κράτος, τα έργα είναι ελάχιστα. Ζητήσαμε όπως κάθε χρόνο να υπάρχει τετραμηνιαία ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για την πορεία του τεχνικού προγράμματος. Αλλά ποτέ δεν το έκαναν.
Στο τεχνικό πρόγραμμα υπάρχει συμπληρωματική χρηματοδότηση για δύο γήπεδα 5Χ5, ένα στους Άγιους Ευρυτάνες και ένα στον Προφήτη Ηλία, ποσού 13.000€. Αλλά στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο πήρανε απόφαση να δώσουν τα γήπεδα αυτά για ενοικίαση. Δηλαδή κατασκεύασαν τα γήπεδα με χρήματα των δημοτών για να τα δώσουν για ενοικίαση; Αν αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός τότε τι είναι; Με αυτή τη λογική ας νοικιάσουν και τις παιδικές χαρές και ας φέρουν και μάνατζερ να διοικήσει τον δήμο.
Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η δημοτική αρχή, που πρέπει με ελάχιστα χρήματα να καταρτίσει τεχνικό πρόγραμμα. Όμως βλέπουμε τις σπατάλες και το ξόδεμα χρημάτων που η ίδια κάνει σε συναυλίες, ηλεκτροφωτισμούς σε έρημες τοποθεσίες και σε επιχειρήσεις, τη στιγμή που θα μπορούσαν να γίνουν κάποια επιπλέον μικρά έργα. Για αυτούς τους λόγους δεν ψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα. Κατά τη γνώμη μας τα ελάχιστα έργα μαζί με περιττές σπατάλες δεν συμβαδίζουν.

Για την «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου»
Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Ντίνος Μπομποτσιάρης

 Θανάσης Καραγιαννόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου