Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Σχετικά με το άρθρο "Αναζήτηση λύσης για το στοιχειωμένο κτήριο"


Kυρία Διευθύντρια του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

Στο φύλο της εφημερίδας σας που εκδόθηκε στις 28/3 δημοσιεύσατε άρθρο με τίτλο: «Αναζήτηση λύσης για το στοιχειωμένο κτήριο» αναφερόμενο σε θέμα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου που αφορούσε το ημιτελές κτήριο, προοριζόμενο για ξενοδοχείο της οδού Εθν. Αντίστασης.
Διαβάζοντας το άρθρο διαπιστώσαμε ότι δεν είναι σωστή η πληροφόρησή σας για το πώς οδηγήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ούτε τι έχει προηγηθεί, με αποτέλεσμα να δίνεται εσφαλμένη εντύπωση στον αναγνώστη ότι υπήρξε πρωτοβουλία του Δημάρχου Καρπενησίου.
Για δική σας λοιπόν πληροφόρηση την οποία φανταζόμαστε ότι θα μοιραστείτε με τους αναγνώστες σας οφείλουμε να διευκρινίσουμε:


  • Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε για πρώτη φορά την περασμένη άνοιξη από το συνδυασμό μας στην επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου ζητώντας την ενημέρωση από την πολεοδομία για τους χειρισμούς που έπρεπε να γίνουν.
  • Το θέμα επανήλθε από την πλευρά μας στην ίδια επιτροπή το περασμένο Δεκέμβριο με πρόταση για εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο (16/12/11) με συγκεκριμένη πρόταση που μπορείτε να δείτε στα επίσημα πρακτικά της επιτροπής. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή και στο δημοτικό συμβούλιο που ακολούθησε, υπήρξε ομόφωνη απόφαση για το θέμα. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή εξουσιοδοτούνταν ο Δήμαρχος να έρθει σε επαφή με τους ιδιοκτήτες ώστε να βρεθεί λύση και να καλυφθούν σε πρώτη φάση οι προσόψεις και επειδή από την 1η Μαρτίου 2012 άλλαζε ο οικοδομικός κανονισμός και ο δήμος έχανε την δυνατότητα επιβολής προστίμων τέθηκε στην ίδια απόφαση χρονοδιάγραμμα ώστε οι όποιες αποφάσεις να δρομολογηθούν πριν την 1/3/2012.
  • Δυστυχώς με ευθύνη του κ. Δημάρχου, ο οποίος την αναγνώρισε στο δημοτικό συμβούλιο δεν υλοποιήθηκε η ομόφωνη απόφαση του δημ. Συμβουλίου και φτάσαμε στην συνεδρίαση της 28/3/2012 που αναφέρετε στο άρθρο σας, η οποία δεν αποτελεί προφανώς πρωτοβουλία του Δημάρχου αλλά καθυστερημένη και υποχρεωτική κίνηση απορρέουσα από ομόφωνη απόφαση του δημ. Συμβουλίου.
  •  Τέλος δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως μετά το παραπάνω άρθρο σας για το όπως λέτε «στοιχειωμένο κτήριο» δεν βρήκατε χώρο στο επόμενο φύλλο σας να ενημερώσετε τους αναγνώστες σας για την απόφαση που πήρε ο δήμος, δεν το θεωρήσατε σημαντικό;



Κυρία διευθύντρια το συγκεκριμένο κτήριο αποτελεί τριαντακονταετή πληγή για την πρωτεύουσά μας και για μας είναι προτεραιότητα να συνεισφέρουμε σε κάποια λύση με συνέπεια και μεθοδικότητα με τις μικρές δυνάμεις μας, προσβλέπουμε και στη δική σας βοήθεια με την δύναμη της συνεπούς και όχι αποσπασματικής ενημέρωσης.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη φιλοξενία σας


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου
Οι δημοτικοί σύμβουλοι

 Ντίνος Μπομποτσιάρης
 Θανάσης Καραγιαννόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου