Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του  δημοτικού  συμβουλίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, του δήμου Καρπενησίου πήραμε ως δημοτική ομάδα την πρωτοβουλία να προτείνουμε την διάθεση του 25% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι για τα δημοτικά συμβούλια, σε λογαριασμό που θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και σε περιπτώσεις όπου συνδημότες μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Ήταν μια πρόταση που πιστεύαμε ότι θα είχε ευρεία αποδοχή από τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους ιδιαίτερα αυτή την εποχή όπου όλοι μας αντιμετωπίζουμε δραματικές μεταβολές στην καθημερινή μας ζωή και αναθεωρούμε συνήθειες και ανοχές που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν. Δυστυχώς οι εκτιμήσεις μας ήταν λανθασμένες μιας και η πρότασή μας απορρίφθηκε μετά πολλών ……αποδοκιμασιών!!!
Αφού κατηγορηθήκαμε για λαϊκισμό, φαρισαϊσμό και δήθεν φιλανθρωπία κατέληξε το δημοτικό συμβούλιο μετά από πρόταση του δημάρχου στο άνοιγμα λογαριασμού όπου θα μπορεί ο καθένας προαιρετικά να συνεισφέρει ότι επιθυμεί.
Προφανώς η παραπάνω απόφαση ουδεμία σχέση έχει με την δική μας πρόταση και όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί είναι μια προσπάθεια υπεκφυγής. Ακόμα και σε αυτή τη περίοδο όπου οφείλουν όλοι να δώσουν ένα διαφορετικό στίγμα συνεννόησης και συνεισφοράς το δημοτικό συμβούλιο παρέμεινε αγκιστρωμένο στις συνήθειες και συμπεριφορές του πρόσφατου παρελθόντος.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην ίδια συνεδρίαση ψηφίστηκε ποσό 1000€ μηνιαίως για την αντιπρόεδρο του κοινωφελούς οργανισμού του δήμου με την αιτιολογία ότι η πρόεδρος ως δημόσιος υπάλληλος είχε κώλυμα. Σε εποχή όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχτούν μισθούς 600€, η απόφαση της δημοτικής αρχής αποτελεί πρόκληση στο κοινό αίσθημα.
   Η «Ανεξάρτητη δημοτική συνεργασία» ως όφειλε καταψήφισε την παραπάνω πρόταση εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της. Άλλωστε όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες με βάση τις πρωτοβουλίες μας και τις θέσεις που λαμβάνουμε στα θέματα που προκύπτουν.



ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου