Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ…ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!

Το είδαμε κι αυτό…
-Μια ανακοίνωση-γνωστοποίηση-πρόσκληση ενδιαφέροντος που «βγήκε» αφού είχαν προηγουμένως ήδη προσληφτεί οι τρεις εκ των τεσσάρων ειδικών συμβούλων του κ. Μπακογιάννη και στην οποία ουδείς λόγος γινόταν για τους τομείς συγκεκριμένα στους οποίους θα απασχολούνταν οι ειδικοί σύμβουλοι που ζητούσε.
-Μερικά -ανυποψίαστα ή υποψιασμένα λίγη  σημασία έχει τελικά- καλοπροαίρετα «προβατάκια» που έσπευσαν να κάνουν τους φακέλους με τα βιογραφικά τους με την ελπίδα πως «μπορεί και να…»
-Τηλεφωνική απόρριψη των  υποψηφίων με … το γάντι από τον ίδιο το δήμαρχο στα πλαίσια της χρήσης του κλασικού πολυφορεμένου φθηνού επικοινωνιακού τρικ «είμαι ένας από σας», με επιχειρηματολογία που άλλαζε ανάλογα με τον υποψήφιο στον οποίο απευθυνόταν και τα επιμέρους προσόντα του.
-Επίσημη ανακοίνωση στον Τύπο των ονομάτων των τεσσάρων εν τέλει ειδικών συμβούλων. Επανάληψη δηλαδή των ονομάτων και των προσόντων των τριών που ήδη ξέραμε και προσθήκη ενός ακόμη. Μια μικρούλα λεπτομέρεια: η ειδίκευση των τριών έρχεται από τους μεταπτυχιακούς τους τίτλους. Η ειδίκευση της τέταρτης από πού προκύπτει ακριβώς; Μήπως ο συντάκτης του κειμένου παρέλειψε εκ παραδρομής να βάλει μεταξύ του ονόματος της και της ειδίκευσης τη λέξη «μεταπτυχιακό» ή δεν διαθέτει κάτι τέτοιο η συγκεκριμένη; Απλή ερώτηση. Όχι πως αυτό θα έκανε τη διαφορά, όμως όταν ο κ. δήμαρχος αποκλείει υποψηφίους από τις θέσεις επικαλούμενος το οτι δεν έχουν μεταπτυχιακό τίτλο, πώς προσλαμβάνει μη κάτοχο του εν τέλει; Κι η ειδίκευση αυτή που αναφέρεται για  το συγκεκριμένο άτομο από πού ακριβώς προκύπτει; Ποια  είναι η ειδική αξιόλογη επαγγελματική του εμπειρία; Δεύτερη απλή ερώτηση.
Απαντήσεις δεν φαντάζομαι πως περιμένει κανείς να πάρει. Αν πάλι, παραδόξως έρθουν, καλοδεχούμενες. Να μας λυθούν κι οι απορίες!
Μερικά πράγματα μιλούν από μόνα τους, βλέπετε…
Γιατί η πρακτική ορισμένων στηρίζεται από την αρχή ως το τέλος στην υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου. Και στον φόβο του απλού ανθρώπου να μιλήσει ανοιχτά και να πάρει θέση ενάντια στην αδιαφάνεια και την κοροϊδία.
Όλοι όσοι λοιπόν ψηφίσατε τους διοικούντες τώρα, θαυμάστε! Γιατί έτσι σας αρέσει… Δε θα «βολευτείτε» όλοι βέβαια, αλλά μην αγχώνεστε μπορείτε να ελπίζετε! Για τα παιδιά σας βρε αδελφέ!
Όσοι δεν ανήκουν όμως σε κανένα μαγαζάκι, παραμάγαζο, παραγκούλα, αυλίτσα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το, όσοι δεν έγιναν νεροκουβαλητές στο μύλο κανενός για να εξαργυρώσουν  τους κουβάδες νερού που κουβαλήσανε για πάρτη του με θεσούλες με τιμητικό τίτλο και υψηλή αμοιβή, έχουν γνώση της αλήθειας και σεβασμό στον εαυτό τους και όχι, δε θα σωπάσουν από φόβο γιατί  δεν διαθέτουν απ’ αυτό.
Οι κοινωνίες έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν φίλοι συμπολίτες. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.                                                                                                              
                                                                         ΝΤΟΡΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ
*** Το παραπάνω κείμενο μας το έστειλε συμπολίτης μας που ένοιωσε την "διαφανή" και "αξιοκρατική" επιλογή των ειδικών συμβούλων στο δήμο Καρπενησίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου