Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΜΠΟΤΣΙΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατ’ αρχήν θα ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία για όλους
                Το 2011 θα είναι ένα δίσεκτο έτος, όχι ημερολογιακά αλλά δίσεκτο στην οικονομία, κοινωνικά και  πολιτικά. Γι’ αυτό θα ευχηθώ καλή δύναμη, κουράγιο και αντίσταση σε όλα αυτά που έρχονται. Θα ευχηθώ αυτό που επιζητούν όλοι οι πολίτες, να δώσουν λόγο αυτοί που έχουν οδηγήσει τη χώρα μας στο χείλος της κατάρρευσης.
                Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας στο νέο Καλλικρατικό  δήμο Καρπενησίου και η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου. Οι πολίτες αναμένουν από αυτή να υλοποιήσει όλα αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά.
                Εμείς ως Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου, και το εμείς έχει ιδιαίτερη βαρύτητα αφού οι αποφάσεις μας είναι το αποτέλεσμα συλλογικής δράσης, εμείς με την εμπειρία ,αφού ο συνδυασμός μας έχει δράση 16 χρόνια στα δημοτικά πράγματα της πόλης και των χωριών μας, θα είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή όταν οι θέσεις, οι αποφάσεις, οι ενέργειες της είναι στη σωστή κατεύθυνση , κατά τη γνώμη μας και θα υπηρετούν το γενικό καλό, θα αποβλέπουν στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας και όχι προσωπικών ή άλλων συμφερόντων.
Όμως όπου διακρίνουμε, και σ’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια των πολιτών, στοιχεία του κακού παρελθόντος, στοιχεία αδιαφάνειας, και αλαζονείας θα είμαστε αντίθετοι και θα αντιπολιτευτούμε δυναμικά τη δημοτική αρχή.
Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή να λειτουργήσει με διαφάνεια παντού, με αξιοκρατία, με ισοτιμία. Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου πρέπει να γίνει με δικαιοσύνη και ισοτιμία και όχι με τις λογικές που παραπέμπουν στα δικά μας παιδιά.
Η κοινωνία, η κοινωνία των πολιτών πρέπει να διευκολυνθεί  για να αναλάβει δράση ώστε να υπάρξει προοπτική και ελπίδα στην περιοχή.
Η διαχείριση των οικονομικών του δήμου πρέπει να γίνει με προσοχή. Όταν όλοι οι πολίτες υφίστανται περικοπές στις αποδοχές τους πρέπει ο δήμος να δώσει το καλό παράδειγμα κάνοντας περικοπές στις σπατάλες και οικονομία σε αποδοχές αιρετών.
Εκεί όπου ο δήμος δεν πρέπει να κάνει οικονομία είναι η περιφρούρηση της κοινωνικής συνοχής, του κοινωνικού ιστού της περιοχής. Πρέπει να στηριχθούν με κάθε τρόπο οι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμες ομάδες της περιοχής.
Οι επιλογές στελέχωσης των διαφόρων θέσεων του δήμου και των οργανισμών του δήμου και των επιτροπών είναι στην ευχέρεια του δημάρχου , όμως και εδώ η αξιοκρατία είναι ζητούμενο και οι επιλογές θα κριθούν εκ του αποτελέσματος. Η αντιπολίτευση μας θα είναι εποικοδομητική και εξάλλου γι’ αυτό οι πολίτες μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Άποψή μας σχετικά με την εκλογή προεδρείου της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι ότι πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι εκλεγείσες δημοτικές παρατάξεις και να εκφράζονται όλες οι πολιτικές απόψεις. Η δημοκρατία δεν είναι θέμα ποσοτικό, δεν είναι θέμα ποσοστών , δεν είναι θέμα αριθμού δημοτικών συμβούλων, είναι πόσο ανοικτές και διαφανείς είναι οι διαδικασίες.
Έτσι εμείς προτείνουμε τη θέση του γραμματέα του Δ.Σ.  τον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης . Εμείς θα θέσουμε υποψηφιότητα και θα διεκδικήσουμε από μια θέση στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου