Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Απαράδεκτος ο τρόπος λειτουργίας του Δ.Σ. Καρπενησίου

Ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης σε πρόσφατη ομιλία του ανέφερε: «Κάποιοι μας αποκαλούν παιδική χαρά». Πράγματι η αντιπολίτευση χρησιμοποίησε κάποιες φορές την έκφραση αυτή για να στηλιτεύσει  τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, χωρίς όμως ο πρόεδρός του να δείχνει σημάδια βελτίωσης.
Η μη ενημέρωση της αντιπολίτευσης στο σύνολό της για σοβαρά θέματα που εισάγονται εκτός ημερήσιας διάταξης σε κάθε συνεδρίαση,  αποτελεί μείζον ζήτημα που θα πρέπει να αναφερθεί στην  «ημερήσια διάταξη» του απολογισμού των πεπραγμένων του Δ.Σ. Εκείνο όμως που αποτελεί πάγια τακτική  της Δημοτικής Αρχής είναι η «συνέπειά της» να αντιμετωπίζει τα θέματα κάθε συνεδρίασης με την λογική,  «ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε».
Αυτό επιχειρήθηκε και προχτές όταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. όρισε συνεδρίαση του Δ.Σ. την Μεγάλη Δευτέρα και ώρα 3:00 με 60 θέματα ημερήσιας διάταξης, παρά τις γραπτές διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης  (πολύ πριν την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης για συνεδρίαση) για το απαράδεκτο της ημέρας και της συγκεκριμένης ώρας.
Η συνεδρίαση όμως αυτή δεν διεξήχθη ποτέ, επειδή ή ίδια η συμπολίτευση του Δημάρχου δεν είχε απαρτία λόγω ακριβώς της ημέρας και ώρας και βέβαια ο πρόεδρος ανέβαλε την συνεδρίαση γιατί δεν  θα μπορούσε να διακινδυνεύσει  την έναρξή της  με πλειοψηφία της αντιπολίτευσης και για θέματα τα περισσότερα των οποίων αποτελούν προεκλογικές εξυπηρετήσεις.  
Με αφορμή το γεγονός αυτό, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει  ακόμα μία φορά την Δημοτική αρχή για παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές που εξυπηρετούν συγκεκριμένη πολιτική η οποία είναι σε αντίθετη κατεύθυνση με τα συμφέροντα των δημοτών. 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ