Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι τοποθετήσεις μας στο Δ.Σ.



Κατά την 15η συνεδρίαση (14/11/2012) του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου, Ντίνος Μπομποτσιάρης και Θανάσης Καραγιαννόπουλος, έκαναν τις εξής τοποθετήσεις:

  • Κατ’ αρχήν σχολιάσαμε τη δήλωση του δημάρχου για τη μεγάλη απεργία των εργαζομένων τις 6-7 Νοεμβρίου ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, σύμφωνα με την οποία στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και στέκεται δίπλα τους και θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Θεωρούμε τη δήλωση αυτή υποκριτική και εμπαιγμό προς την κοινωνία. Γιατί ο κ. δήμαρχος ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας που ψήφισε τα δυο πρώτα μνημόνια και την ίδια ημέρα της απεργίας οι βουλευτές και ομοϊδεάτες του κ. δημάρχου που προέρχονταν από το κόμμα του ξαναψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και με τα δύο τους χέρια. Έτσι δεν αρκούν οι δηλώσεις αλλά τι κάνουμε στην πράξη.
  • Θέσαμε για πολλοστή φορά το θέμα της κάκιστης εμφάνισης της πόλης. Συγκεκριμένα οι επισκέπτες οδηγοί ταλαιπωρούνται αφάνταστα λόγω κλεισμένων δρόμων και αφού οι πινακίδες σήμανσης που υποσχέθηκε η δημοτική αρχή εδώ και μήνες δεν έχουν τοποθετηθεί.
    Αφίσες σχισμένες ή μη παντού, χαρτιά ενοικιάσεων, κηδειόχαρτα σε κολώνες, κατεστραμμένα «σαμαράκια» μπροστά στα σχολεία, πολλά αδέσποτα, μια τεράστια λακκούβα στην κεντρική πλατεία που έκλεισε μετά από ένα μήνα και αφού πολλοί είχαν διαλύσει τα αυτοκίνητά τους συνθέτουν αυτή την άσχημη εικόνα.
  • Ρωτήσαμε για άλλη μια φορά τον κ. Δήμαρχο αν προτίθεται να προστατεύσει τα συμφέροντα του δήμου και να προσφύγει στη δικαιοσύνη σχετικά με την καταγγελία που έκανε ο ίδιος στον τύπο για τις «προφορικές αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και τις μυστηριώδεις απαλλαγές από δημοτικά τέλη ολόκληρων ξενοδοχείων» από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ουσιαστική απάντηση δεν πήραμε.
  • Θυμίσαμε ότι περιμένουμε εδώ και δύο μήνες ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει κάνει (;) η δημοτική αρχή σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ., πριν πέντε μήνες, για τις καταπατήσεις δημοτικών χώρων και την εξουσιοδότηση που είχε δοθεί στο δήμαρχο να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για διοικητικές αποβολές.
  • Επίσης περιμένουμε ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για το χρονίζον θέμα του ημιτελούς κτηρίου της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Ρωτήσαμε και εκφράσαμε την απορία μας με τι κριτήρια επιλέχθηκαν οι μαθητές που παρακολουθούν το κοινωνικό φροντιστήριο μιας και η υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας δεν είχε καμία συμμετοχή στην επιλογή.
  • Τέλος, συμφωνήσαμε για τη λειτουργία παγοδρομίου στην πλατεία Καρπενησίου αρκεί να μη γίνουν οι περσινές έμμεσες χρηματοδοτήσεις προς τον επιχειρηματία και να γίνει προσπάθεια να υπάρξει εισιτήριο για λιγότερο από μισή ώρα δράσης αφού πολλοί δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν τα 5 ευρώ ανά μισή ώρα.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος