Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ......ΥΠΕΡΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!!!!

Με περίσειο θράσσος, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καρπενησίου, δήλωσε ο αντιδήμαρχος του δήμου κ. Φέγγος ότι είναι υπερεγολάβος σε δημοτικό έργο!!!
Είναι προφανές ότι το γενικό αίσθημα ατιμωρισίας επιτρέπει σε αιρετούς της νοοτροπίας αλλά και της πρακτικής του κ. Φέγγου να αυθαιρετούν χωρίς συνέπειες προσποριζόμενοι οφέλη.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι η παραπάνω δήλωση του αντιδημάρχου έγινε παρουσία του Δημάρχου κ. Μπακογιάννη ο οποίος δεν βρήκε απολύτως τίποτα να πεί. Φαίνεται ότι αποδέχεται την πρακτική του αντιδημάρχου του και την καλύπτει με την ανοχή αν όχι με την αφανή υποστήριξή του. Δηλώσεις και επιβλητικά λογύδρια του δημάρχου περί διαφάνειας και νέας νοοτροπίας αποδεκνύονται επικοινωνιακές φούσκες για λαική κατανάλωση των ιθαγενών.
Μπορούμε να φανταστούμε ή τουλάχιστον να εικάσουμε πως χειρίζεται τα δημοτικά θέματα ο εν λόγω αντιδήμαρχος και μέσω ποιών ιδιοτελών φίλτρων παίρνει αποφάσεις, Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος απασχολεί με τα καμώματά του αλλά η τρίτη σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους.
Για μια σοβαρή δημοτική αρχή η δήλωση του αντιδημάρχου θα ήταν επαρκέστατος λόγος για την απαλλαγή του απο τα καθήκοντα του. Αυτό θα συνέβαινε σε μια πραγματικά σοβαρή δημοτική αρχή προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του δημότη και όχι στην δημοτική αρχή υπο την ηγεσία του κ. Μπακογιάννη.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σχετικά με το «χαράτσι» της ΔΕΗ



Κατά την 26η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Καρπενησίου, 16 Νοεμβρίου 2011 και στη συζήτηση σχετικά με το «χαράτσι» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες διαμέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ, η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου έκανε την παρακάτω τοποθέτηση.
            Αναταραχή επικρατεί και στην κοινωνία του Καρπενησίου από τα ατελείωτα «χαράτσια» που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Ένα μέρος των δημοτών του δήμου μας αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι διαμέσου της ΔΕΗ. Οι πολίτες αυτοί είτε είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανήμποροι, άποροι, άνεργοι, κλπ. είτε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
            Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν εξοντωτικά έκτακτα υπέρογκα χαράτσια αλλά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, αφού τρέχουν και άλλες τακτικές απαιτήσεις (δάνεια, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.). Έτσι, αναμένονται και στο δήμο μας να υπάρξουν προσφυγές στα δικαστήρια για ανακοπή του συγκεκριμένου χαρατσίου μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ.
            Πολλοί δήμοι στην Ελλάδα βρίσκονται δίπλα στους δημότες τους στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο δήμος Καρπενησίου πρέπει να συμπαρασταθεί στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν «το χαράτσι». Έτσι προτείναμε
1) Να υπάρξει ενιαία νομική υποστήριξη προς όλους τους πολίτες που θα καταφύγουν στα δικαστήρια, σε συνεργασία με τον δικηγορικό σύλλογο Ευρυτανίας.
2) Να στείλει ο Δήμος εξώδικο στη ΔΕΗ και να κάνει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην υπάρξουν διακοπές σύνδεσης του ρεύματος, εφόσον έχει πληρωθεί η κατανάλωση του ρεύματος.
3) Να απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρία στον Υπουργό Οικονομικών, διαβιβάζοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
4) Να κατατεθεί υπόμνημα στην Εισαγγελία Ευρυτανίας, όπου οι αρμόδιοι να τίθενται προ των ευθυνών τους για πιθανές βλάβες στην υγεία των πολιτών ή βλάβες σε προϊόντα ή υλικά αγαθά λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και παρ’ ότι θα έχει πληρωθεί το καταναλωθέν ηλεκτρικό ρεύμα.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου πιστεύει ότι δεν αρκούν τα ευχολόγια και τα δελτία τύπου κατανόησης των δυσκολιών που υφίστανται οι πολίτες. Χρειάζεται έμπρακτη συμπαράσταση στους χειμαζόμενους δημότες του δήμου μας. 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου Καρπενησίου:

Φτωχό σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις


Κατά την 24η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καρπενησίου, 24 Οκτωβρίου 2011, συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2012.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου, ζητούσε εδώ και χρόνια να υπάρχει εισηγητική έκθεση στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, όπου να φαίνεται η φιλοσοφία, οι προοπτικές και η στόχευση του Τεχνικού Προγράμματος. Φέτος, υπήρξε εισήγηση η οποία όμως ήταν ελλιπής και δεν περιλάμβανε τα στοιχεία που ζητάμε, όπως και το ποσοστό υλοποίησης έργων του Τεχνικού Προγράμματος του προηγούμενου έτους. Επίσης, ζητήσαμε να υπάρχει τετραμηνιαία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την πορεία υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος. Πάντως, η εισηγητική έκθεση έστω και ελλιπής ήταν ένα θετικό βήμα.

Για να γίνει σοβαρή επεξεργασία του Τεχνικού Προγράμματος δεν πρέπει να παραδίνεται 3 ημέρες πριν τη συζήτησή του στις δημοτικές ομάδες. Επίσης, πρέπει να γίνεται διαβούλευση με φορείς και πολίτες ,κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν έγινε μιας και δεν συγκαλέστηκαν τα τοπικά συμβούλια ή οι εκπρόσωποι των τοπικών διαμερισμάτων, μόνοι τους, χωρίς τη γνώμη των κατοίκων πρότειναν έργα.

Θετικό σημείο ήταν η ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατεδάφισης του παλιού ΚΤΕΛ με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 782.000 ευρώ.

Όμως, στα αρνητικά είναι ότι η κατανομή της ΣΑΤΑ στις τοπικές κοινότητες και τα τοπικά διαμερίσματα δεν έγινε με αντικειμενικά κριτήρια αλλά υπερίσχυσαν άλλα κριτήρια. Το κληροδότημα του δωρητή Παπαδόπουλου από τα Φιδάκια ξοδεύεται για να γίνουν έργα άσχετα με την επιθυμία του, το ηρώο Ε. Καλύβα θα προκαλέσει αναμόχλευση πολιτικών παθών του εμφυλίου πολέμου. Ακόμη, υπήρξαν αρκετά έργα του προηγούμενου Τεχνικού Προγράμματος που δεν εκτελέστηκαν.

Το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα δε μας ικανοποιεί και δεν μας αρκεί να το συγκρίνουμε με Τεχνικά Προγράμματα. προηγούμενων ετών. Για μας η σύγκριση δεν είναι με το χειρότερο σενάριο, αλλά με αυτά που η δημοτική αρχή υποσχέθηκε. Προεκλογικά η δημοτική αρχή καλλιέργησε ελπίδες ότι θα έρθουν πολλά χρήματα και ως εκ τούτου το Τεχνικό Πρόγραμμα φαντάζει φτωχό.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου δεν ψήφισε το Τεχνικό πρόγραμμα του 2012.