Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ευχές


Ευχόμαστε ολόψυχα το αναστάσιμο μήνυμα
δύναμης και ελπίδας του Κυρίου
 να χαρίζει γαλήνη,
ευτυχία και υγεία.

Ελπίζουμε το Άγιο Φως της Ανάστασης
να φωτίσει όλους ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη σημερινή κατάσταση.

Καλές γιορτές
και καλή Ανάσταση!

Με εκτίμηση
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος

Δημοτικοί  σύμβουλοι της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Έντονο πρόβλημα καθίζησης του δρόμου προς Ρεντίνα


ΠΡΟΣ Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας
 Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά

                        Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
            Έχουμε γίνει δέκτες ανησυχιών από τους κατοίκους της Τοπικής Ενότητας Φουρνάς και συγκεκριμένα για το ότι στη διασταύρωση του δρόμου προς Ρεντίνα και Καρδίτσα υπάρχει έντονο πρόβλημα καθίζησης του οδοστρώματος, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα αλλά και πιθανότητα ολικής διακοπής της οδικής επικοινωνίας.
            Παρακαλούμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος να γίνει πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011. Επισυνάπτουμε φωτογραφικό υλικό από την περιοχή της καθίζησης.
                                                                                     Σας ευχαριστούμε
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Καρπενησίου
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος

Χρειάζεται σύγκρουση με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις


Η νέα δημοτική αρχή που ανέλαβε την 1-1-2011 το νέο διευρυμένο δήμο Καρπενησίου έχει φέρει μερικά νέα ήθη στη διοίκηση του δήμου αλλά δυστυχώς ακολουθεί τις παθογένειες της παλιάς κακής δοκιμασμένης συνταγής των «δικών μας παιδιών».
Η παλιά δημοτική αρχή είχε στο δήμο 12 χρόνια και πολλά πράγματα ήταν σε τέλμα λόγω έλλειψης νέων προσώπων αλλά και από την αλαζονεία της πολύχρονης εξουσίας και ο πολίτης ζήτησε με την ψήφο του αλλαγή και όχι μια περίπου από τα ίδια.
Στα θετικά των 100 ημερών διακυβέρνησης έχουμε να παρατηρήσουμε ότι ο δήμαρχος βρίσκεται στο δημαρχείο πρωί-πρωί δίνοντας το παράδειγμα για εργασία σε αιρετούς και σε υπαλλήλους του δήμου, είναι μεθοδικός, και από τις προτάσεις και θέσεις της αντιπολίτευσης επιλέγει κάποιες και τις υλοποιεί.
Έτσι, παλιότερες και νέες προτάσεις του συνδυασμού μας που κατατέθηκαν είτε εγγράφως, είτε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε υπήρχαν στα προεκλογικά μας φυλλάδια ο νέος δήμαρχος τις αξιοποίησε π.χ. να μη μένουν σε απλούς λογαριασμούς και λιμνάζουν τα χρήματα του δήμου (χρηματικά διαθέσιμα), κοινωνικό παντοπωλείο, ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, κάλυψη του Κλαρωτού για θέσεις πάρκινγκ.
Στα θετικά προσμετράται το ότι προσέφερε στις σχολικές επιτροπές και στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος μια από τις θέσεις της πλειοψηφίας στη μείζονα αντιπολίτευση. Όμως στη ΔΕΥΑΚ, στην Κοινωφελή Επιχείρηση και στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος τοποθέτησε «δικούς» του για εξόφληση υποχρεώσεων ακολουθώντας το παράδειγμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Βέβαια η λογική αυτούς είχα αυτούς έβαλα δε μας βρίσκει σύμφωνους.
Ένα άλλο σημείο προσοχής είναι ότι για τους ειδικούς συμβούλους, που ενώ είχαν προεπιλεγεί και είχαν αρχίσει να εργάζονται στο δημαρχείο, βγήκε ανακοίνωση για κατάθεση βιογραφικών για την επιλογή αυτών των συμβούλων. Αυτό είναι εμπαιγμός και ο πολίτης το αντιλαμβάνεται. Θα ήταν πιο τίμιο να πει, εγώ αυτούς επέλεξα. Το κόστος αυτών των συμβούλων είναι 235.000 ευρώ ετησίως. Εμείς αναμένουμε να φέρουν κονδύλια και πρόγραμμα πέρα από αυτά που θα έρχονται ούτως ή άλλως.
Επίσης αναμένουμε τον πακτωλό χρημάτων που απεικονίζονται στο προεκλογικό του πρόγραμμα, να εισρεύσουν στα ταμεία του δήμου, όπως περιμένουμε και την ισονομία.
Η νέα δημοτική αρχή, δηλαδή ο δήμαρχος πρέπει να συγκρουστεί με κατεστημένες και αναχρονιστικές λογικές και συγκεκριμένα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν μέσα στον ίδιο του το συνδυασμό. Θα τολμήσει; ή θα θελήσει να κάνει τη θητεία του και να αποχωρήσει από την περιοχή έχοντας έτοιμο το «στρατό» του; Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται σύγκρουση με τις αναχρονιστικές αντιλήψεις της κοινωνίας μας και όπου τολμήσει να συγκρουστεί θα τον στηρίξουμε, όμως όπου θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα σε συμφέροντα, σε ξεπερασμένες λογικές και το γενικό καλό θα μας βρει αντίθετους και θα αντιπολιτευτούμε δυναμικά όπως κάναμε και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2011


Αναμένουμε τα 55 εκατομμύρια ευρώ του προεκλογικού προγράμματος του κ. Δημάρχου!!!


            Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου αντιμετωπίζει την ψήφιση του προϋπολογισμού όχι σαν ένα διαδικαστικό, διεκπεραιωτικό θέμα, ένα θέμα αριθμητικών πράξεων, προσθέσεων και αφαιρέσεων. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει ο προϋπολογισμός να είναι ένα βασικό εργαλείο χάραξης της γενικότερης πολιτικής της δημοτικής αρχής. Γι’ αυτό πάντα αντιμετωπίζαμε και αντιμετωπίζουμε τον προϋπολογισμό με τη δέουσα σοβαρότητα καταθέτοντας προτάσεις, παρατηρήσεις προς τη διοίκηση του δήμου. Επίσης από πλευρά μας για το θέμα του προϋπολογισμού υπάρχει συνεχής ενημέρωση, με δελτία τύπου προς τους συμπολίτες μας σεβόμενοι την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν και σεβόμενοι τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
            Ως συνδυασμός αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αναδείξει ψηλά στη δημοτική ατζέντα το θέμα ψήφισης του προϋπολογισμού προσπαθώντας να γίνει πεδίο γόνιμου προβληματισμού και προτάσεων στο σύνολο των δημοτών και όχι «υποχρεωτική παρουσία και συζήτηση μισής ώρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου».
            Η προσπάθεια αυτή δεν άρεσε στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Η άρνηση μας να υπερψηφίσουμε τους προϋπολογισμούς των τελευταίων ετών και η υποβολή αντιρρήσεων και εναλλακτικών προτάσεων ενοχλούσε και μάλιστα κάποιες φορές μας λοιδορούσε. Θεωρούσαμε ότι οι προηγούμενοι προϋπολογισμοί ήταν πλασματικοί, αντιαναπτυξιακοί με πολλά μεταφερόμενα έργα από χρονιά σε χρονιά που δεν εκτελούνταν.
            Χαιρόμαστε επίσης γιατί αρκετές από τις παρατηρήσεις-προτάσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, αποτελούν πλέον διατάξεις του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως οι οικονομικοί δείκτες του προϋπολογισμού, η εισηγητική έκθεση, η τακτική αξιολόγηση κ.α.
Εμείς θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός, θα έπρεπε να συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση στην οποία να προσδιορίζονται οι οικονομικοί αναπτυξιακοί και πολιτικοί στόχοι, δηλ. να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε.
 Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της περιοχής είναι πολύ μεγαλύτερες αλλά για να τις αξιοποιήσουμε χρειάζεται διαφορετική πολιτική και όχι με την μέχρι σήμερα διαχειριστική και μόνο λογική. Εσείς μπορείτε να έχετε διαφορετική λογική; Γιατί όπως είπαμε στην αρχή ο προϋπολογισμός δεν είναι πρόσθεση ποσών. Για να υπάρχει προοπτική στην περιοχή πρέπει ένα τμήμα του προϋπολογισμού να έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση αλλιώς θα περιμένουμε τότε το κράτος να μας δώσει επιχορηγήσεις αν έχει και αν θέλει!
Επίσης ζητάγαμε και ζητάμε να υπάρχει τακτική αξιολόγηση της πορείας του προϋπολογισμού
Πριν τον προϋπολογισμό πρέπει να υπάρχει διάλογος με πολίτες και φορείς κάτι που δεν έγινε και σ’ αυτό τον προϋπολογισμό.
Προτείνουμε να υπάρξει πιστή τήρηση των παρατηρήσεων και υποδείξεων των ελεγκτών ορκωτών λογιστών που κάθε χρόνο κάνουν τις ίδιες παρατηρήσεις αλλά επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να υλοποιηθούν.
Θυμίζουμε την προσήλωση μας σε τακτικά παρά σε έκτακτα έσοδα.
Στον προϋπολογισμό του 2011 έχουμε επιπλέον να παρατηρήσουμε: Τα ποσά των ειδικών συμβούλων του δήμου είναι 235.000 ευρώ ετησίως (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) και εμείς αναμένουμε το αναπτυξιακό αποτέλεσμα αυτών των εξόδων.
Παρατηρούμε ελάχιστα νέα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα
Η συντήρηση παιδικών χαρών είναι μόνο 10.000 ευρώ και αν λάβουμε υπόψη ότι για να λειτουργεί μια παιδική χαρά μετά το 2012 χρειάζεται πιστοποίηση τα χρήματα είναι πράγματι ελάχιστα.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, δηλαδή περιβάλλον, τουρισμός και πολιτισμός απορροφούν ελάχιστα ποσά.
Προϋπολογίζονται για τους Αθλητικούς Συλλόγους 25.000 ευρώ και τους πολιτιστικούς συλλόγους 15.000 ευρώ σε ένα μεγάλο δήμο.
Το κληροδότημα Παπαδόπουλου, του δωρητή εκ Φιδακίων, αναλώνονται σε άσχετα με τις επιθυμίες του δωρητή έργα.
            Να θυμίσουμε ότι εμείς διαφωνούμε με τα κονδύλια για τα ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ εξ’ αρχής
Η νέα δημοτική αρχή σε ένα νέο πλέον διευρυμένο δήμο έχει να διαχειριστεί έναν προϋπολογισμό που ενσωματώνει τους 7 παλιούς Καποδιστριακούς δήμους.
Προεκλογικά η νέα δημοτική αρχή κατέθεσε πρόγραμμα για το νέο δήμο Καρπενησίου κοστολόγησης στα 55.214.000 ευρώ.
Θεωρούμε ότι αυτό το πρόγραμμα δεν εμφανίζεται στον προϋπολογισμό του 2011. Δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε αρνητικά το μέλλον, άλλωστε έχετε τη διοίκηση 3 μήνες, θεωρούμε όμως αρκετά αισιόδοξη τη συγκέντρωση τόσων χρημάτων σε ένα πόσο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Όμως σεβόμενοι την ψήφο των δημοτών, που εκ του αποτελέσματος των εκλογών, φαίνεται ότι πίστεψαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, περιμένουμε να έρθουν τα χρήματα στην περιοχή να μειώσουν την ανεργία και να δημιουργήσουν ανάπτυξη. Εμείς σας καταθέτουμε τις θέσεις, τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας γιατί στόχος μας είναι το καλό του δήμου.
Αλλά γι’ όλους αυτούς τους λόγους που αναλύσαμε δεν ψηφίζουμε τον προϋπολογισμό που καταθέσατε.

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι
 Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος

Προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα Ανιάδας 2011

Καταθέτουμε προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα της Τοπικής Κοινότητας Ανιάδας. Ελπίζουμε να ληφθούν υπόψη.

1. Ανάγκες μονίμων κατοίκων 12μηνης παραμονής

Α) Τσιμεντόστρωση δρόμου από οικία Ευαγγελίας Αργυροπούλου/Χαλυβίδη έως οικία Ντζιανή, 120 περίπου μέτρα.

Β) Κατασκευή ποτίστρας ζώων στη θέση στροφή Μακρή και επισκευή των υπαρχόντων στις θέσεις Λακκώματα και Θανάσως βρύση.

2. Πάγιες Ανάγκες

Α) Απορροή εκτός δρόμου των νερών μπροστά στις οικίες Δημ. Β. Κατή και Ιωαν. Σερετάκη που τον χειμώνα παγώνουν και είναι επικίνδυνα για ατυχήματα.

Β) Αποπεράτωση αποχετευτικού δικτύου π.χ. από οικίες Μπαζιώνη-Λαζή/Κακούρα έως οικία Λ. Καραγκούνη μήκους 60 περίπου μέτρων.

Γ) Διαμορφώσεις στις εισόδους κατοικιών σε δρόμους μεγάλης κατωφέρειας

Δ) Αποκατάσταση αρδευτικού δικτύου που καταστράφηκε από τις τσιμεντοστρώσεις του Δήμου Ποταμιάς.

Ε) Μελέτη από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την διάνοιξη και καθαρισμό οδών εντός οικισμού για την πρόσβαση σε οικόπεδα (που σήμερα είναι αδύνατη).

3. Άλλα

Α) Συντήρηση αναμεταδοτών τηλεόρασης

Β) Τοποθέτηση δύο ενισχυτών κινητής τηλεφωνίας

Γ) Κατασκευή χώρου αναψυχής (κιόσκι) στη θέση στροφή Μακρή

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ντίνος Μπομποτσιάρης
Θανάσης Καραγιαννόπουλος